اسکرام (scrum) یک روش گروهی برای تولید و توسعه نرم افزار است. این متدولوژی یک مدل تکراری (iterative) از متدولوژی Agile برای حل مسایل پیچیده است. با اسکرام این امکان وجود خواهد داشت که مسایل پیچیده به راحتی مدیریت گردد.
در اجایل (Agile) یا تفکر چابک، یک سری ارزش و اصول معرفی شده است که با به کار بستن آنها در محیط توسعه محصولات نرم افزاری می توان به نتایجی مانند محصولات کارآمد ، مشتری خوشحال ، نیروی کار با انگیزه دست یافت و این موضوع یکی از مهمترین اهداف شرکت رادنت می باشد.
هسته اصلی اسکرام را اسپرینت ها تشکیل می دهند. در متدولوژی های تکرار شونده (iterative) دوره های زمانی تکراری (iteration) وجود دارد که در این دوره ها به تدریج محصول کامل می گردد، درواقع در پایان هر اسپرینت، محصول کامل تر شده و در نهایت محصول نهایی تولید می گردد.
هر اسپرینت دارای تعریفی است که در آن باید مشخص شده باشد که چه چیزی قرار است ساخته شود، نیازمندی ها، راهنمای ساخت و محصول خروجی نیز باید مشخص باشند. مجموعه نیازمندی های عملیاتی و غیر عملیاتی (Functional and Non Functional Requirements) پروژه، که مستند شده است را backlog گویند پس مجموعه نیازمندی هایی که در هر اسپرینت باید تمام شوند sprint Backlog نامیده می شود.
در ابتدا و در هنگام شروع اسپرینت، جلسه ای در رادنت با حضور تمام اعضای تیم تشکیل می شود و به همه افراد هدف نهایی اسپرینت و وظایف هریک از اعضای تیم شرح داده می شود.
وظایف مشخص شده در هر اسپرینت عبارت است از:
اول Transparency که تمامی جنبه های فرایند برای همه اعضای تیم (مشتری و تیم برنامه نویسی) باید مشخص و واضح باشد. دوم Inception که اگر در هر مرحله، فرایند دچار انحراف شد، باید انحراف سریع تشخیص داده شود و در نهایت Adaption که انحراف های شناسایی شده، در کم ترین زمان ممکن باید تعدیل شوند.
برای کنترل پروژه در رادنت نقش های اسکرام از این قرار هستند :
اسکرام مستر(scrum master) : رهبر اسکرام وظیفه دارد تا تمامی اعضای تیم را هدایت و راهنمایی نماید تا هیچ یک از اعضای تیم از چارچوب و قوانین اسکرام خارج نشوند در رادنت رهبر اسکرام نقش مدیر را ندارد بلکه تنها وظیفه رهبری تیم را بر عهده دارد تا با رفع مشکلات و موانع پیش رو(در صورتی که اعضای تیم قادر به رفع موانع نباشند.) ، اجرای اسکرام را بهبود بخشد.
نماینده صاحب پروژه و یا ذینفع (product owner) : صاحب پروژه با اعلام دقیق نیازمندی های خود به تیم تولید، با راهبر اسکرام و تیم تولید همکاری می نماید. صاحب پروژه باید به سوالات تیم پاسخ داده و همواره در دسترس باشد.
تیم تولید و توسعه نرم افزار(development team) : افراد این تیم در چارچوب قوانین اسکرام، به تولید آن چه که صاحب پروژه درخواست کرده است، می پردازند. تعداد اعضای تیم تولید نه باید آن قدر کم باشد که همکاری گروهی و کار تیمی بی معنا شود و نه آن قدر زیاد باشد که هماهنگی بین اعضای تیم تبدیل به امری دشوار و وقت گیر گردد. تعداد اعضای تیم تولید، بستگی به پروژه دارد اما معمولا ۶ تا ۹ نفر اعضای این تیم را تشکیل می دهند.